sobota, 8 maja 2010

ИНДИЙСКИ КРЕКЕРИ



Време е за солена закуска, която има оригинален, различен вкус и хрупкава текстура. Говоря за Индийските крекери – ако решите да ги приготвите, можете да бъдете сигурни, че ще изчезнат от чинията по – бързо, отколкото са били направени. 
 Необходими продукти:
·   2 чаши брашно (най – добре 1 чаша бяло брашно и 1 чаша грахамово брашно)
·   1 супена лъжица меко масло
·   1 равна лъжица къри
·   1 супена лъжица кимион
·   1 равна лъжица сол      
Разбъркайте всички съставки в купа. Тестото ще се получи ронливо заради маслото. Добавяйте вода постепенно, докато не се получи меко и еластично тесто, което да не лепне по пръстите Ви. Оформете тестото на топка, покрийте го с кърпа и оставете да престои 30 минути. (тук трябва да призная, че понякога нямам търпението да чакам толкова време и всъщност ефекта от закуската е еднакъв :) След това, разточете тестото с дебелина около 5мм и започнете да изрязвате крекерите. Най – добрият начин да направите това е като първо започнете да изрязвате ленти с ширина около 5 см и след това да повторите, но този път диагонално отново с ширина 5 см. Така ще получите хубави ромбоидни форми за Вашите крекери.
В средно дълбок тиган изсипете достатъчно количество олио, за да могат крекерите да плуват свободно. Когато температурата е подходяща, поставете няколко крекера. Те първо ще потънат на дъното, а след това ще се издигнат на повърхността. Пържете ги от двете страни, докато не станат златисти на цвят. След това ги отцедете върху кухненска хартия или с цедка. Това е! Сигурна съм, че тези крекери ще бъдат хита на Вашето парти! Съветвам Ви да приготвите двойна порция от тях!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz