sobota, 8 maja 2010

ДОМАШЕН КИСЕЛ


                                                                            

Ще Ви представя много лесен и вкусен десерт, който ще бъде високо оценен от Вас и Вашите неочаквани гости. Нужни са ни само:
·         Картофено или пшенично брашно
·         Половин лимон
·         2 лъжици захар
·         Малко от любимият Ви конфитюр, въпреки, че не е задължително
·         Две настъргани ябълки
·         2 пълни лъжици сметана или кисело мляко
Да започваме!
Измерете около половин литър вода, и от този половин литър отделете настрана половин чаша вода. Кипнете останалото количество вода в подходящ съд. Сега смесете останалите съставки (без ябълките и киселото мляко ) с водата, която отделихте в началото. Разбъркайте всичко и  добавете към врящата вода. Нишестето, което се съдържа в картофите, смесено с врялата вода ще сгъсти текстурата на десерта, който ще придобие прозрачен цвят. Прибавете настърганите ябълки и оставете да поври за малко. След това добавете сметаната или киселото мляко и разбъркайте. Разпределете десерта в красиви купички и сервирайте на почетните гости :). Бон Апети!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz